Discopatia este un termen larg folosit pentru a descrie scaderea capacitatii discurilor intervertebrale de a-si indeplini functia (originea cuvantului: discus-disc, pathos – boala).
Discopatia se dezvolta in mai multe stadii, de la usoara deshidratare pana la hernia de disc.
Discul intervertebral este alcatuit dintr-un inel fibros si un nucleu pulpos. Acestea sunt rolul unei pernute intre corpurile vertebrale, contribuind la absorbtia socurilor, distribuirea uniforma a greutatii si a fortelor, mentinerea curburilor fiziologice ale coloanei si facilitarea mobilitatii si flexibilitatii.
Acesta este 80% apa si caracteristica definitorie este capacitatea de a ceda apa sub presiune si de a absorbi in repaus. Discopatia apare in timp. Varsta, traumatismele, mentinerea unei pozitii indelungate, obezitatea , manipularea greutatilor in moduri neergonomice si lipsa de exercitiu fizic sunt factori care determina o imbatranire mai rapida a discurilor si scaderea capacitatii de rehidratare.
Discopatia se manifesta initial printr-un episod de durere centrala, asociata cu spasm muscular si scaderea mobilitatii coloanei vertebrale. Urmatorul stadiul este atunci cand fibrele inelului fibros incep sa cedeze si nucleul migreaza comprimand fibrele nervoase. Acest stadion se poate asocia cu durere si parestezii pe traiectul nervului afectat.
Tratamentul discopatiei este unul global si local, cu scopul de a relaxa zona, de a stimula circulatia sanguina, de a imbunatati postura si de a evita factorii care au dus la discopatie. El poate include electroterapie, kinetoterapie, termoterapie, manipulari articulare, elongatie vertebrala, acupunctura etc.
Initial se manifesta prin episodul de durere centrala, asociata cu spasm muscular si scaderea mobilitatii coloanei vertebrale. Urmatorul stadiul este atunci cand fibrele inelului fibros incep sa cedeze si nucleul migreaza comprimand fibrele nervoase. Acest stadion se poate asocia cu durere si parestezii pe traiectul nervului afectat.
Tratamentul este unul global si local, cu scopul de a relaxa zona, de a stimula circulatia sanguina, de a imbunatati postura si de a evita factorii care au dus la discopatie. El poate include electroterapie, kinetoterapie, termoterapie, manipulari articulare, elongatie vertebrala, acupunctura etc.
Tratam cele mai complexe afectiuni ale coloanei vertebrale prin terapii conservatoare, nechirurgicale si neinvazive.
Oferim servicii de tratament al afectiunilor coloanei vertebrale prin terapii conservatoare, nechirurgicale si neinvazive.
Aveti optiunea sa ne contactati telefonic de urgenta!
Sunati pentru o programare la 0737234555
Baneasa – 0737234555
office@vertebromed.ro
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare, pentru a vă prezenta conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul nostru. Făcând clic pe „Acceptă tot”, acceptați utilizarea cookie-urilor.